malé pojednání o ekologii v ČR

26.05.2012 08:30

Malé pojednání o ekologii v ČR

 

         Korupce je v ČR velmi rozsáhlá a ovládá prakticky celou oblast práva a vlády. Peníze jsou v našem světě vždy na prvním místě : Nemáte peníze-nejste nikdo, a naopak. Peníze zkrátka ovládají svět, což je třeba rezolutně změnit.

         Je třeba, aby lidé pochopili, že přírodu nelze využívat věčně a bez odplaty. Ale také, aby zjistili, že některé zdroje jsou vyčerpatelné a k tomuto mezníku vyčerpatelnosti se lidstvo čím dál více blíží. Do povědomí lidí se ale dostává i recyklace a ochrana ohrožených druhů.  Kvůli zemědělské půdě mizí i tropické deštné pralesy, jež jsou domovem mnoha ohrožených a také neobjevených druhů.Tyto pralesy v sobě koncentrují téměř 80 % živočišných druhů.

         Změnit se to dá hlavně tím, že budeme využívat sluneční, větrnou a vodní energii místo jaderné a tepelné. Také používáním aut, která jezdí na elektřinu místo nafty a benzínu. Místo lednic hluboké studené sklepy.

         Tento článek zakončím tím, že někteří lidé začínají chápat, že naše Země potřebuje pomoci a některé zdroje už začínají stagnovat a je třeba najít nové jako je Slunce, vítr a voda. Bohužel těchto lidí je velmi málo, naštěstí existuje mnoho neziskových organizací, které se snaží s tím něco dělat (např. Greenpeace, Hnutí Duha a další).

 

napsala Lili